Arnoud van Dalen

Als kind wilde ik piloot worden, maar soms loopt het leven anders. Sinds 2011 ben ik advocaat. In al die jaren heb ik vele cliënten succesvol bijgestaan in geschillen. Soms in de rechtszaal, maar vaak kon een conflict worden geschikt voordat het tot een rechtszaak kwam. Ik hielp o.a. ondernemers in hun strijd tegen de Belastingdienst, particuliere verhuurders die hadden te maken met wanbetalers en huurders die klaagden over hun woning. Ik hou van duidelijkheid (soms ben ik te duidelijk, maar ik leer), ken mijn dossiers en houd u steeds op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in uw zaak.

Maar voordat ik een toga aantrok, stond ik voor de klas. Nadat ik mijn VWO-diploma had gehaald in Den Haag, ging ik Nederlands studeren in Amsterdam. Vervolgens ben ik copywriter geweest, waarna ik de overstap maakte naar het onderwijs. Jarenlang werkte ik als leraar Nederlands, onder andere op het Sint-Vituscollege in Bussum. Toch zocht ik naar verandering, want ik zag mijzelf niet tot mijn pensioen elke dag voor een klas met pubers staan.

Daarom begon ik in 2005 aan een avondstudie rechten op de Universiteit van Amsterdam. Na het afronden van de master Europees en internationaal belastingrecht ging ik aan de slag bij Vink & Partners op het Museumplein. In september 2014 besloot ik mijn droom waar te maken en startte ik mijn eigen kantoor. Maar alleen is maar alleen, daarom begon ik in 2023 met Tom Jaburg FIER advocaten. Ik heb een mooi beroep omdat ik mensen echt kan helpen en omdat ik steeds weer intellectueel word uitgedaagd. Mijn hobby’s zijn lezen en tennis. Ik ben vader van drie dochters en grootvader van een kleinzoon en twee kleindochters.

U kunt mij bellen op 06-27129900 of mailen via vandalen@fieradvocaten.nl

Ik ben lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) en van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-belastingkundigen (NVAB).

Registratie rechtsgebieden

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de
volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– belastingrecht;
– huurrecht.
Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.